Topic: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

vapros za sina mi

Дата: 28.05.2013 | Вложил: Tinka

Zdraveite!Imam nujda ot pomosht,makar i sas savet da mi pomognete.Imam problem sas sina mi,koito e vzimal seriozno himiq i na momenti ne e dobre sas glavata,mislq che vzima i neshto drugo,no ne sam sigorna ili naistina e veche ne e gobre s glavata

Ре: vapros za sina mi

Дата: 31.05.2013 | Вложил: Радка Цонкова

Здравейте, добре е да направите консултация с психолог и детски психиатър и да направите оценка на състоянието на сина ви. След което,те най-вероятно ще ви предложат вариант за терапия и програма, свързана с преодоляването на тази зависимост.

Ре: Ре: vapros za sina mi

Дата: 02.06.2013 | Вложил: Tinka

blagodarq vi za saveta no kato otkriq sinami za6toto izbqga 6tevi posetim

Ре: Ре: vapros za sina mi

Дата: 20.07.2013 | Вложил: Tinka

kak da nakaram sinami da vi posetim kakvo da napravq za6toto otkazva kajete

Ре: Ре: Ре: vapros za sina mi

Дата: 22.10.2013 | Вложил: Tinka

zdraveite 6tqhme davi posetim no sinami ne jelae6e v momenta sprq s trevata i se zatvori v sebesi kazva 4e kato pu6i e dobre no v momenta nejelae da kontaktuva s nikoi ispadna v depresiq az mislq 4e ako raboti moje dase opravi

Ре: Ре: Ре: Ре: vapros za sina mi

Дата: 25.02.2014 | Вложил: Радка Цонкова

Здравейте, добре е пир такова състояние да се проведе психотерапия, може да дойдете сама без него и обмислим вариант за доброволно посещение от негова страна както и да обсъдим насоки за вашето поведение спрямо него.

Концентрация при момченце на 5 г.

Дата: 17.05.2013 | Вложил: Теодора

Здравейте! Детенцето ми посещава детска градина и като цяло всичко е наред, но са имали посещение от логопед, който е казал, че детето артикулира добре, но е препоръчал аудиограма, тъй като сметнал, че той не чува. Аз съм убедена, че нямаме проблем със слуха, дори чува прекрасно. Пак говорих с госпожата и разбрах, че логопедът е стигнал до извода, защото той бил доста притеснен, треперил, а и по информация на учителките, трудно задържат вниманието му по време на занимания. И по-рано сме говорили с учителките, че бързо му омръзва поставената задача и все тича първи, че е готов, а нищо не е свършил. Разсеян е като цяло. На празниците когато другите танцуват и пеят, той през повечето време витае някъде, вижда се, че не му е интересно. И вкъщи не му се рисува и оцветява, не му се учат букви и числа, ако искам да се занимаваме с нещо, все трябва много да настоявам. Но ако е нещо, което му е интересно, се занимава много време. Преди време имахме проблем с агресивно поведение, но след едно наказание това приключи. Разбра къде е границата. Като майка смятам и съм вътрешно убедена, че и това с вниманието ще се оправи като поумнее още малко, но ме е страх да не започне да изостава с учебния материал в сравнение с останалите. Иначе е страшно запален по камиони, коли и всичко свързано с тях и с това се занимава вкъщи - кара, паркира, бръмчи, занимава се с часове. Забелязва и най-малкия детайл по колите, веднага се ориентира дали е с ляв или десен волан (аз се замислям). Иначе е притеснителен и се страхува от непознати ситуации. Все пита какво ще ми правят. Това се дължи на многото ходене по лекари и махането на сливицата миналата година. Дори беше започнал да повръща от страх от лекари.
Просто се питам дали трябва да заведа детето при някакъв специалист или той е просто такъв характер - по палав, по активен, по разсеян, но в същото време много чувствителен. Кога един родител има основание да се тревожи, че детето му е хиперактивно?
Предварително благодаря за отделеното време.

Ре: Концентрация при момченце на 5 г.

Дата: 27.05.2013 | Вложил: Отговор

Здравейте, детето ви явно е по-чувствително и в определени ситуации, в които може би не се чувства комфортно е възможно да реагира по този начин, който описвате. Понякога липсата на концентрация може да е просто нежелание. Вие пишете, че когато нещо му харесва, може да задържи дълго време вниманието си. Възможно е да има някакви дефицити по отношение на вниманието, но те може да са нормални за възрастта, без да се обследват с подходящи тестове от психолог, не може да се коментира с точност. Добре е за ваше успокоение да си направите такава консултация със специалист, който да ви направи тестово изследване и ще ви даде обратна връзка за детето ви. Също така той може да установи дали има възможна друга причина - емоционална, която да влияе на детето ви. Поздрави! Радка Цонкова

Моля за мнението ви

Дата: 19.09.2012 | Вложил: С. Еленкова

Здравейте, нуждая се от мнението ви за сина ми, който е на 3г и 1 месец. Не общува с думи, предпочита сам да си вземе и обслужи, а за труднодостъпните места води мен за ръка да му съдействам. Иначе има хубав очен контакт, спокоен и жизнерадостен, обича много да се гушкамe, казва цялата азбука и числата до 12, повтаря някои/рядко думи от филмчета или книжки с картинки или от бита. Показва безгрешно по картинка правилния предмет, когато го запитам "къде е......". Но не се обръща с мама и тати, не си казва какво иска-нито за вода, нито за храна, нито за пишкане. Но пък сам си сяда на гърнето като му се приходи или си взима водата, както и нещо за ядене от кухнята. От началото на месеца посещава детска градина и днес учителката му ме посъветва да се обърна към специалист, тъй като рядко реагира на името си и тя не е сигурна дали го разбира. Като цяло отбелязва, че поведението му е различно от на другите деца, играе самостоятелно. На обед не спи там, тъй като е много шумен/въпреки, че не говори/, тъй като пее, провиква се, бърбори на негов език, изрежда букви..Какви насоки може да ми дадете?

Ре: Моля за мнението ви

Дата: 07.10.2012 | Вложил: Радка Цонкова

Здравейте, добре е ако е възможно да получите още малко информация от учителката какво има в предвид като казва, че детето е различно от останалите. Това че предпочита да не общува с думи може да се изследва със специалист психолог, който ще може да ви консултира за състоянието на детето ви. След което да ви насочи, ако е необходимо за терапевтични сесии. Въпроса, който сте поставили е най-добре да бъде обсъден на лична консултация, в която да може да се наблюдава детето. Можете да ми пишете на e-mail да ви насоча за специалист, в зависимост от това в кое населено място сте. Поздрави и успех!

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Да се вложи нов материал